Dikenli Ama Çok Faydalı Bir Bitki, Aloe Vera.

14-10-2017 08:48
Dikenli Ama Çok Faydalı Bir Bitki, Aloe Vera.
 
 
Aloe vera deyince akla ilk gelen deniz, kum, güneş sonrası yorulan, kuruyan, nemini kaybeden cilde veya güneşten zarar görmüş hatta güneş yanığı diye bilinen cilt yanıklarına sürülen bir bitki olmasıdır. Doğrudur. Güneş yanığı alanında yoğurt gibi bir rakip ile yarışıyor olsa da iyi bir yere kadar duyurmuş durumda kendini. Fakat bu özelliği aloe vera nın faydalarından sadece bir tanesi. Bakalım başka neleri varmış;
 
Antioksidan Deposu
 
Bilinen en güçlü antioksidanlardan bir tanesidir ve yüksek miktarda antioksidan içerir aloe vera. Biliyorsunuz, antioksidanlar serbest radikallerle (cildi yaşlandıran ve hücresel hasar veren moleküller) bitmek tükenmek bilmeyen bir savaş içerisindedirler.
 
Peki, aloe vera nın yaşının yaptığı etki ile değiştiğini biliyormuydunuz? Çin'de yapılan çok ilginç bir çalışmada iki farklı yaşta aloe vera (Aloe Barbadensis) bitkisinin etkisini bir deneyde ölçerler ve sonuç olarak daha yaşlı olan (4 yaşında) aloe vera bitkisinni serbest radikaller üzerindeki temizleyici etkisi, daha genç olan (2 yaşında) aloe vera bitkisinden daha yüksek oranda çıktığı gözlemlenmiş. Biz onların yalancısıyız. Fakat aloe vera gibi diğer bitkiler için de geliştikçe ve büyüdükçe bitkinin özelliklerinin ve etkisinin de arttığı bilinmektedir.
 
Gerekli Aminoasitler ve Mineraller
 
aloe vera 3 senguzelsin
Aminoasitler 
Vücudumuzun gerek duyduğu 20 doal amino asit in 19 unun aloe vera da olduğunu biliyormuydunuz? Gerekli olan amino asitlerin sadece 12 tanesini vücudumuz üretebiliyor. Geriye kalan 8 amino asit (aynı zamanda "geekli amino" asit olarak da geçer) yiyecekler ve içecekler ile tüketilmelidir. Bu sebeple bir mağazada aloe vera lı bir içecek görürseniz bir daha ki sefere, bir tane alıp deemek hiç de fena bir fikir olmayabilir.
 
Mineraller
Bu aralar meşhur olan mineral makyaj ını duyuyorsunuzdur? Peki aloe vera nın en önemli 10 minerali içerdiğini biliyormuydunuz? Kilit mineraller olarak kalsiyum, krom, bakır, demir, mağnezyum, manganez, potasyum, fosfor, sodyum ve çinko.
 
Yanma ve Donma
 
yanma ve donma senguzelsin
 
Yanmaya (güneş yanıkları da dahil) karşı aloe vera nın iyi geldiğini artık adımızı bilir gibi biliyoruz. Zarar gören tabakaları onarma özelliği ile rejenerasyon (yenilenme) sağlayarak dokuyu onardığı bilinir. Aynı şekilde donma gibi durumlarda da, dokuda gerçekleşen hasarı onardığı da biliniyor. Yapılan çalımalarda, aloe vera ile yaplan lokal uygulamaların, diğer doku onarımına yönelik tedavi yöntemlerinden daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir.
 
Saç Uzaması
 
saç aloe vera senguzelsin
 
Aloe vera kafa derisinde kan dolaşımını düzenleyerek var olan saç foliküllerinin uzamasını tetikleyici etkilere sahiptir. Aloe vera nın, bazı insanlarda yeni saç tellerini destekleyen bir enzime de sahip olduğu bilinmektedir. Kafa derisinin ph değerini de düzenler aloe vera. Kafa derisi temiz ise ve kafa derisindeki kan dolaşımı düzenli ise, hiç bir şey hızlı ve güçlü bir saç uzmasının önüne geçemez.
 
Bir çok farklı bitkiyle daha karşınızda olmaya devam edeceğiz :)
 
Senguzelsin.com da bulabileceğiniz aloe vera ürünleri için tıklayın.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.